Passend onderwijs in het MBO. Gereedschap voor docenten en begeleiders

Door: Erik van Meersbergen & Ingrid Ketelaar

Het boek Passend onderwijs in het MBO. Gereedschap voor docenten en begeleiders (ISBN 9789491269202) is behulpzaam bij het zo goed mogelijk uitbouwen en onderhouden van passend onderwijs door 25 praktische hulpmiddelen met Toelichting én Gebruikersinstructie te bieden die vlot in de praktijk van elke dag te gebruiken zijn. Hulpmiddelen voor docenten, begeleiders en andere onderwijsprofessionals. Voor beginnende maar zeker ook voor ervaren professionals, alleen al omdat veel nieuwe inzichten en recent onderzoek in dit boek als basis zijn gebruikt voor nieuwe hulpmiddelen of om bestaande hulpmiddelen up-to-date te maken.

Op deze website staan alle hulpmiddelen uit het boek, om te downloaden, printen en (vaak ook) aan te passen voor eigen gebruik. Op deze website staan ook Extra materialen bij specifieke pagina's in het boek. Op de website www.onderwijs-perspectief.nl staan eveneens extra materialen (via linkjes) bij het boek Passend onderwijs in het MBO: zie de button "Extra".
De instrumenten met een Word-format (doc of docx) kunnen worden aangepast. De instrumenten in pdf-format kunnen niet worden aangepast.
Bij overname en bewerking van de instrumenten is altijd een volledige bronvermelding vereist volgens de geldende regels in de onderwijskunde.
Bij elk hulpmiddel op de website staat:
• de naam van het hulpmiddel met het volgnummer conform het boek;
• de herkomst en/of de bronvermelding van het hulpmiddel.
• indien van toepassing, wie een secundaire rol heeft/hebben gespeeld.
In het boek staat bij elk hulpmiddel een Toelichting en een Gebruikersinstructie. Deze zijn van belang om het hulpmiddel zo goed mogelijk in te zetten. Voor een verantwoording van de hulpmiddelen wordt in de toelichting steeds verwezen naar de uitgebreide literatuurlijst. Ook om te komen tot verdere kennisverdieping kan deze literatuurlijst handig zijn.